Vores mål er at skabe tryghed i samfundet ved at fuldbyrde straffe og begrænse kriminalitet.
Kriminalforsorgen er en alsidig arbejdsplads med medarbejdere fra mange fag og med mange kompetencer. De fleste er fængselsbetjente, men opgaven kan ikke løses uden lærere, socialrådgivere, værkmestre, jurister og mange andre.
Kriminalforsorgens overordnede mål er at begrænse kriminalitet og sikre, at domstolenes domme bliver fuldbyrdet med nødvendig kontrol, sikkerhed og respekt for den dømte.
Forskelligheden er et vilkår og en styrke. Derfor har vi stor gensidig respekt og forståelse for hinanden som kollegaer, og vi deler bevidstheden om, at vi sammen løser en unik samfundsopgave.
Får du job i Kriminalforsorgen, kan du arbejde i hele landet. Vi har mange typer af institutioner – fra lukkede fængsler til åbne pensioner – og også mange stillinger uden for murene f.eks. i administration og jura eller med tilsyn af dømte i fodlænke. Du får en hverdag med mange forskellige opgaver og udfordringer og med engagerede kolleger, der alle udfører arbejdet professionelt og indgår i et kollegialt fællesskab.
Det er vores mål at give den indsatte inspiration og vilje til forandring. Det kræver folk, der kan motivere, har overskud og kan sætte sig i respekt. Vi leder efter de få, der kan blive blandt de bedste. Vi er en arbejdsplads i udvikling og under stadig forandring, og det betyder også, at dine udviklingsmuligheder er gode. I Kriminalforsorgen udvikles dine kompetencer og færdigheder løbende gennem kurser og nye arbejdsopgaver.
Om Kriminalforsorgen
- Kriminalforsorgen begrænser kriminalitet og skaber tryghed i samfundet. Det har vi tilfælles med de andre myndigheder i retssystemet.
- Vi sikrer, at domstolenes domme bliver ført ud i livet. Det sker med respekt for de dømtes borger- og menneskerettigheder.
- Vi er mere end fængsler og arresthuse: Vi laver kriminalitetsforbyggende arbejde, fører tilsyn med dømte på fri fod og sætter dømte i fodlænke.
- Vi giver de dømte tilbud om uddannelse og personlig udvikling, så de ikke falder tilbage til ny kriminalitet. Det skaber tryghed i samfundet.
- I Kriminalforsorgen er vi ca. 4.400 medarbejdere. Lidt over halvdelen er fængselsbetjente.